Arriva: Kako smo došli do rasta organskih transakcija od 723%

Arriva je vodeći pružatelj usluga autobusnog prijevoza u Hrvatskoj, s voznim parkom od 600 autobusa koji povezuju tisuće odredišta diljem zemlje. Nude lokalne, regionalne i međunarodne autobusne usluge, svakodnevno pružajući putnicima sigurna i udobna rješenja mobilnost.

Međutim, suočili su se s nekoliko izazova kada je u pitanju online marketing koje smo im pomogli prevladati putem naših SEO usluga e-trgovine i napredne implementacije Google Analyticsa. Rezultati su bili impresivni, s rastom od 75% u organskim posjetima, rastom od 723% u organskim transakcijama i rastom od 61% u organskim sesijama u prvih 6 mjeseci.

Rast organskih posjeta

0 %

Rast organskih transakcija

0 %

Rast organskih sesija

0 %

Izjava klijenta

“Kroz godine suradnje postali smo više od poslovnih partnera. Radimo zajedno kao tim nastojeći ostvariti zajedničke ciljeve i unaprijediti oba poslovanja. Radujemo se nastavku našeg partnerstva i u budućnosti.”

Nataša Grlaš

O ARRIVI

Arriva je tvrtka koja nudi lokalne i regionalne usluge te međugradske i međunarodne veze. Njihovi autobusi povezuju tisuće odredišta diljem zemlje, a pružaju odličnu povezanost s europskim zemljama kao što su Njemačka, Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Srbija. Upravljaju s 15 autobusnih kolodvora, 11 servisnih centara i zapošljavaju 1100 ljudi. Svake godine prevezu više od 11,7 milijuna putnika.

Ciljevi

Brend – povećati prisutnost brenda kroz kvalitetnu SEO optimizaciju i predstaviti ga kao referencu pri online kupnji autobusnih karata

Promet – povećati promet na glavnu web stranicu i relacijske stranice

Prodaja – povećati broja transakcija na web stranici

IZAZOVI

Arriva se suočila s nekoliko izazova kada je u pitanju online marketing, a mi smo im pomogli da ih prevladaju putem naših SEO usluga e-trgovine i napredne implementacije Google Analyticsa. Izazovi su uključivali pozicioniranje Arrive kao autoriteta na tržištu, dovođenje visokokvalitetnog prometa na stranicu koji bi bio visoko konvertibilan, podizanje svijesti o samom brandu i dosezanje idealnog kupca koji bi izvršio konverziju.

Uspjeli smo postići te ciljeve putem naših SEO usluga, što je rezultiralo rastom organskih posjeta od 75%, rastom organskih transakcija od 723% i rastom organskih sesija od 61% u prvih 6 mjeseci.

PRISTUP

Tehničkim SEO auditom identificirali smo probleme trenutne web stranice klijenta i razjasnili nemogućnost širenja na e-trgovinu te predložili prelazak na drugi sustav. Uz pametno osmišljenu SEO i strategiju e-trgovine sadržajem usmjerenu na rezultate, klijentu smo predložili proširenje sadržaja na dodatna 3 jezika i dodatnih 4000 stranica.

Sve elemente na licu mjesta projektirali smo prema najsuvremenijim standardima i s naručiteljem dogovorili realizaciju. Tijekom razvoja projekta pružali smo SEO podršku klijentu i implementirali tehničke SEO stavke s programerima.

Prije objave web stranice riješili smo sve poteškoće koje bi mogle uzrokovati probleme SEO-u i implementirali napredni analitički sustav mjerenja kako bismo mogli vidjeti kako korisnici reagiraju na stranicu. Rezultati su eksplodirali u prva tri mjeseca i odmah smo se okrenuli optimizaciji konverzije. Odmah nakon optimizacije konverzije, prodaja je počela rasti, a počeli smo pratiti i održavati tehnički SEO. Danas klijent koristi veći skup usluga, a uspješna suradnja traje već dugi niz godina.

Pružene usluge:

Strategija razvoja SEO e-commerce proizvoda

Strategija razvoja sadržaja na 4 jezika

Tehnička SEO optimizacija

On-Site SEO optimizacija

SEO implementacija na licu mjesta

Napredna implementacija Google Analyticsa za praćenje rezultata

SEO nadzor

SEO održavanje

Optimizacija konverzije

Rezultati

Arriva je uspjela postići impresivne rezultate putem naših SEO usluga, s rastom organskih posjeta od 75%, rastom organskih transakcija od 723% i rastom organskih sesija od 61%. Tim rastom postali su vodeći pružatelj usluga autobusnog prijevoza u Hrvatskoj, a svake godine nastavljaju rasti.