Lunetta: Kako smo povećali stopu konverzije i smanjili cijenu po konverziji

Lunetta je tvrtka specijalizirana za moderne naočale za čitanje, sunčane naočale, zaštitne naočale i dodatke. Oni su švicarska tvrtka s dugom poviješću opskrbe visokokvalitetnim proizvodima po poštenim cijenama. Obratili su nam se kako bismo im pomogli poboljšati izvedbu Google Ads kampanje.

Povećanje stope konverzije

0 %

Smanjenje cijene po konverziji

0 %

Smanjenje CPC

0 %

Izjava klijenta

Bilo mi je zadovoljstvo surađivati s agencijom Mijena i moram reći da je tim jako educiran i kompetentan. Napravili su stvarnu razliku u mom projektu, pretvorivši ga iz neprofitabilnog pothvata u profitabilan.
Također su bili od velike pomoći tijekom cijelog procesa i njihove komunikacijske vještine su iznimne. Sve u svemu, toplo bih preporučio agenciju Mijena svima koji traže izvrsne marketinške usluge.

Roman P.

O Lunetti

Lunetta.ch specijalizirana je za moderne naočale za čitanje, sunčane naočale, zaštitne naočale i dodatke. Njihova švicarska tradicija u kombinaciji s predanošću visokoj kvaliteti i poštenim cijenama čini ih vodećima u industriji. Osim što dugi niz godina opskrbljuje trgovce svojim proizvodima, Lunetta je snažno povezana s lokalnom zajednicom. Sada sve više prodaju izravno potrošačima putem lunetta.ch webshopa. To im omogućuje još bolju kvalitetu po nižim cijenama. Lunetta cijeni izravan kontakt sa svojim klijentima, što nam pomaže da neprestano poboljšavamo proizvode. Lunettina misija je visoka kvaliteta po poštenim cijenama.

Ciljevi

Primarni cilj klijenta bio je povećati stopu konverzije Lunette uz smanjenje cijene po konverziji.

IZAZOVI

Glavni izazovi klijenta bili su niske stope konverzije, visoka cijena po konverziji i nemogućnost skaliranja Google Ads kampanja.

PRISTUP

Nakon što smo obavili reviziju računa klijenta, primijetili smo da je račun loše strukturiran, da su ključne riječi bile preopširne, a ponuda postavljena previsoko. Restrukturirali smo račun korištenjem više “bottom of the funnel” ključnih riječi povezanih s klijentovim proizvodima i prilagodili ponude kako bismo postigli bolji povrat ulaganja (ROI). Osim toga, koristili smo i kampanje za remarketing na prikazivačkoj i pretraživačkoj (display and search remarketing campaigns) mreži kako bismo bolje uhvatili potencijalne kupce koji su upoznati s webshopom.

Pružene usluge:

Google Ads revizija

Google Ads strategija

Restrukturiranje Google Ads računa

Google Ads Search kampanje

Google Ads Remarketing kampanje

Google Ads kreativa za oglašavanje

Google Ads optimizacija

Rezultati

Također smo uspjeli povećati stopu konverzije za 6,90%. Dodatno, uspjeli smo smanjiti cijenu po konverziji za 56,21%. Prosječni CPC smanjen je za -53,18%. Sve u svemu, uspjeli smo poboljšati izvedbu kampanje u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, kao i da su kampanje konačno postale isplative za klijenta.